Laatulehtikilpailu 2020 haastattelut

Laatulehtikilpailun voittajien julkaiseminen ja palkitseminen tehdään yleensä erillisessä tilaisuudessa, viime vuosina Helsingin kirjamessuilla, niin tänäkin vuonna! Ei tosin Kulttilavalla, vaan virtuaalisella kirjamessuosastolla, jota varten tehtiin videot.

Vuoden 2020 laatulehtikilpailun tuomari Risto Isomäki kertoo tuomaroinnin haasteista sekä paljastaa minkä lehden hän valitsi voittajaksi ja miksi.

Vuoden 2020 laatulehtikilpailun voittajalehden, Animalian, päätoimittajan Laura Uotilan haastattelu.

Visuaalisesti elämyksellisimmäksi tuomari valitsi Suomen Sarjakuvaseuran Sarjainfo-lehden. Haastattelussa Aino Sutinen.

Tuomarin mielestä eniten uutta ja kiinnostavaa asiaa oli kunniamaininnan verran sekä pohjoisen kulttuurilehti Kaltiolla että Natura-lehdellä.
Kaltiolta haastattelussa Paavo J Heinonen ja Naturasta päätoimittaja Anne Hirvonen.

Kunniamaininnan “vanhoja luutumia tuulettavista uusista näkökulmista” tuomari halusi antaa Lumooja-lehdelle. Haastattelussa toinen päätoimittaja Mikko Lamberg.

Tuomari Isomäki antoi Suomen Lukiolaisten liiton Improbatur-lehdelle “lukijoita omaperäisellä, raikkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla palvelevasta lähestymistavasta.” Haastateltavana päätoimittaja Tuukka Tuomasjukka.

Yleisö sai perinteiseen tapaan antaa netin kautta ääniä suosikkilehdilleen. Yleisöäänet jakaantuivat tällä kertaa täysin tasan kahden lehden, Imetysuutisten ja Lintujen, kesken.
Imetysuutisista haastateltavana Saija Ohtonen-Jones ja Linnuista Jan Södersved.