Kultin toiminta

Kultti toimii valtakunnallisesti ja monipuolisesti edistäen jäsenlehtiensä asemaa, sananvapautta ja moniarvoista yhteiskuntaa. Jäseniä on yhteensä noin 160, ja niillä on yhteensä satojatuhansia ajattelevia ja uteliaita lukijoita.

Edunvalvonta ja jäsentoiminta

Kultti edistää jäsenlehtiensä asemaa eri tavoin. Valvomme lehtien etuja ja toimimme asiantuntijoina esimerkiksi lainvalmistelutyössä sekä pidämme yhteyttä lehtialan kansallisiin ja kansainvälisiin toimijoihin. Tarjoamme lehdille palveluita, koulutusta ja markkinointikanavia sekä järjestämme Vuoden laatulehti -kilpailua. Lue tarkemmin jäseneduistamme täällä.

Kulttilehdet.fi-sivusto ja irtonumeromyyntiverkosto

Kultti ylläpitää Kulttilehdet-sivustoa, jossa voi helposti tutustua Kultin jäsenlehtiin ja tilata niitä. Lisäksi Kulttilehdet-brändin alla toimii lehtien irtonumeromyyntiverkosto ja tapahtumasarja Kuukauden skuuppi.

Tapahtumat

Kultin osasto Kirjamessuilla 2019

Kultti osallistuu erilaisiin tapahtumiin monipuolisesti ja mahdollisuuksien mukaan valtakunnallisesti. Kultin löytää vuosittain ainakin Helsingin Kirjamessuilta. Teemme mielellämme tapahtumayhteistyötä eri tahojen, mm. muiden yhdistysten ja kirjastojen kanssa. Järjestämme ajoittain myös näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja joko itsenäisinä tapahtumina tai osana muuta tapahtumakokonaisuutta.

Kulttuurilehtigalleriat Helsingissä ja Oulussa

Kultilla on kaksi Kulttuurilehtigalleriaa: 2006 Helsinkiin Kaapelitehtaalle ja 2015 Ouluun Kulttuuritalo Valveelle perustetut. Kulttuurilehtigalleriassa voi käydä lukemassa jäsenlehtien uusimpia numeroita. Tilat ovat avoimia kaikille niiden aukioloaikoina. Gallerioissa voidaan järjestää myös erilaista ohjelmaa. Kaapelitehtaan lehtigalleriassa on esillä Kultin ja Tidskriftscentralenin jäsenlehtien uusimmat numerot. Oulun lehtivalikoima päivitetään galleriaa paikan päällä ylläpitävän Oulun Sarjakuvaseuran sivuille.

Kulttuurilehtigalleria
 Helsinki
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1, Konttori
Lehtigalleria on auki Konttorin aukioloaikoina
ma, ti, to klo 9-19, ke, pe klo 9-21 ja la klo 11-18.
Sunnuntaisin Konttori on suljettu.

Kulttuurilehtigalleria Oulu
Kulttuuritalo Valve
Hallituskatu 7, aulatila, 1. kerros
Avoinna ma-pe klo 8-22, la-su klo 10-22